Scrolla till innehållet

WordPress-nyheter på svenska

Divide & Conquer designade och byggde den nya redaktionella webbplatsen för WPSE – Sveriges mest populära nyhetsbrev om WordPress.

Kund

WPSE

Tjänster

Design, utveckling

Webbplats

Besök

I april 2017 publicerade Divide & Conquers medgrundare Thord D. Hedengren det första numret av WPSE – ett svenskt nyhetsbrev om WordPress. Sedan dess har WPSE blivit en självklar prenumeration för svenska WordPress-intresserade, med ett nummer i veckan om de senaste nyheterna, eventen och lediga jobben i WordPress-världen.

I samband med nummer 100, som släpptes i mitten av augusti 2019, var det dags för WPSE att ta nästa steg i utvecklingen. WPSE är nu inte bara ett nyhetsbrev, utan också en webbplats med artiklar, recensioner och reportage om allt som har med WordPress att göra. Divide & Conquer designade och byggde den nya webbplatsen.

Lättöverskådliga arkivsidor gör det enkelt för besökare att hitta intressant innehåll. När besökaren klickar in sig till en artikel, läser artikeln och scrollar till botten av sidan så laddas nästa artikel i flödet in automatiskt. Resultatet är en friktionsfri läsupplevelse som gör det lätt för besökaren att uppdatera sig med de senaste nyheterna från WordPress-världen.

I samband med den nya webbplatsen utvecklades skapades också ett helt nytt formspråk för WPSE, som används genomgående på webbplatsen, i nyhetsbrevet och i trycksaker. Den orangea accentfärgen är hämtad från WordPress egna grafiska profil, och monospace-typsnitten för tankarna till kod och utveckling. Den i huvudsak monokroma färgskalan lämnar utrymme för bilder och illustrationer att stå i centrum på artikelsidorna.

Lanseringen av den nya webbplatsen firades med WP-ÖL i våra lokaler. WPSE kommer att vidareutvecklas ytterligare med platsannonser och fler typer av redaktionellt innehåll. Självfallet fortsätter nyhetsbrevet att utkomma varje torsdag. Du prenumererar väl?

Vi brinner för redaktionellt innehåll

Vi på Divide & Conquer jobbar inte bara med design och utveckling, utan också med innehållsstrategi och -produktion. Vi träffas gärna för att diskutera hur vi kan hjälpa ert innehåll få ännu bättre genomslag. Intresserad? Hör av dig, så berättar vi mer.