Scrolla till innehållet

Ordlistan för WordPress

Det är mycket jargong i WordPress-världen, och det är ofta en uppförsbacke för nya användare att hålla koll på alla ord och begrepp. För att underlätta för WordPress-nykomlingar har vi byggt den engelskspråkiga ordlistan WP Glossary.

Kund

Internt

Tjänster

Design, innehåll, strategi, utveckling

Webbplats

Besök

Vad är egentligen en taxonomi? Vad är skillnaden mellan en pingback och en trackback? Vilka designändringar kan jag göra i anpassaren, och vad spelar det egentligen för roll vilket format permalänkarna har? När man börjar använda WordPress inser man ganska snabbt att det finns många begrepp att hålla koll på, och att hålla isär dem blir lätt knepigt. WP Glossary skapades för att underlätta inlärningsprocessen.

WP Glossary innehåller definitioner av majoriteten av de ord man kommer i kontakt med när man använder WordPress. Texterna är skrivna för dem som använder WordPress som innehållssystem, oavsett om det är som en del av ens jobb eller om man har en personlig blogg som kör WordPress. Så länge du har en grundläggande nivå av kunskap om webben bör du kunna hänga med i definitionerna utan problem.

WP Glossary började som en kortare ordlista vi inkluderade i dokumentation till våra kunder. Listan med definitioner växte med tiden, och till slut insåg vi att den var bättre lämpad som en fristående tjänst som alla kan ta del av. WP Glossary föddes kort därefter. Idag innehåller ordlistan över 100 definitioner, som tillsammans består av nästan 30 000 ord.

WP Glossary är – förstås – byggt med WordPress, och varje aspekt av dess design och utveckling har optimerats för att göra det så snabbt och enkelt som möjligt för besökaren att få svar på sina frågor. Startsidan består av en enda lång lista med alla definitioner på webbplatsen, och besökare kan snabbt och enkelt söka i listan från alla sidor på webbplatsen.

En AJAX-baserad snabbladdningslösning gör att man kan navigera från sida till sida utan hårda omladdningar, och när texterna innehåller länkar till andra ord i ordboken kan besökaren föra muspekaren över ordet för att få en kort sammanfattning av dess betydelse.

Vårt communityarbete

Vi tycker det är viktigt att bidra till communityt, speciellt när vi jobbar med öppen källkod. WP Glossary är precis ett sådant projekt, jämte WPSE och meetups samt konferenser som vi anordnar när vi hinner och har tid.

Vill du ha med oss på ditt communityprojekt, eller undrar du kanske hur du själv kan vara delaktig? Hör av dig till oss, vi delar gärna med oss av våra erfarenheter som WordCamp-arrangörer, temautvecklare, översättare, eller vad det nu kan vara. Allt för den öppna webben, inte sant?