Scrolla till innehållet

Webbplats åt Talking Minds

Talaragenturen Talking Minds har fått en lättarbetad webbplats där de enkelt kan presentera sitt stora talarutbud.

Kund

Talking Minds

Tjänster

Design, utveckling

Webbplats

Besök

Talking Minds startades upp av Mia Törnblom och Michael Törnblom och är en av de främsta talaragenturerna i Sverige. I deras stora talarutbud hittar vi exempelvis Clara Henry, David Hellenius och Anna Kinberg Batra.

Vi blev kontaktade av Talking Minds eftersom de var i behov av en ny webbplats. De hade redan en grafisk profil som de kände sig nöjda med, men behövde hjälp med att bygga en ny, modern och lättarbetad webbplats som bättre representerar deras varumärke i digitala kanaler. Deras befintliga webbplats hade ett stort antal tillägg som gjorde att den laddade långsamt, och de långa laddningstiderna resulterade i en försämrad användarupplevelse, samt bidrog till att sidorna hamnade oförtjänt långt ner i sökresultaten. Det var därför extra viktigt för Talking Minds att den nya webbplatsen skulle vara betydligt snabbare.

Webbplatsens design tog avstamp i Talking Minds grafiska profil, med den orangea accentfärgen och stilrena typografin som profilbärare för varumärket. Talking Minds statistik visade att en överväldigande majoritet av deras kunder besökte webbplatsen på sina mobiltelefoner, och det var därför självklart att alla aspekter av webbplatsen skulle fungera lika bra på mobil som på desktop.

Talarsidan för Clara Henry.

Vi valde att bygga om webbplatsen med utgångspunkten att allt skulle vara så lättarbetat för Talking Minds som möjligt. De kan nu själva uppdatera och lägga till innehåll, talare och sidor utan att ta hjälp av någon annan. Alla onödiga tillägg försvann, några behölls, och vissa ersattes med anpassad funktionalitet efter Talking Minds behov.

I och med det stora utbudet talare som förmedlas genom Talking Minds är det viktigt att användarna snabbt och enkelt kan hitta rätt talare. Vi byggde därför en sökfiltrering där talarna kan sorteras efter uppdragsområde, ämnesområde, samt kön.

Den nya versionen av Talking Minds webbplats har gjort att de ökat i både synlighet och snabbhet. Vi ser fram emot att fortsätta att jobba tillsammans för att i framtiden komplettera med funktionalitet för att exponera deras erbjudanden ytterligare.

 
Efter lanseringen la Mia Törnblom upp ett Instagram-inlägg där hon berättade för sina drygt 43 000 följare hur nöjd hon är med den nya webbplatsen. Det tyckte vi var kul!

Vi bygger snabba WordPress-webbplatser!

Vi bygger responsiva WordPress-webbplatser som alltid är sökmotoroptimerade och laddar snabbt. Behöver ni också hjälp med er webbplats? Hör av er, så berättar vi mer.