Scrolla till innehållet

En flexibel e-handelslösning för Volante

Vi på Divide & Conquer älskar böcker nästan lika mycket som vi älskar internet. När bokförlaget Volante frågade oss om vi var intresserade av att bygga en e-handelslösning för deras böcker var svaret enkelt.

Kund

Volante

Tjänster

Design, strategi, utveckling

Volante är ett bokförlag vars vision är att göra världen lite klokare och roligare. Det gör de genom att sprida idéer och kunskap – i form av böcker, föredrag och konferenser. Volante vill hjälpa människor som försöker göra skillnad och bidra till en bättre framtid. De drivs av viljan att experimentera, utmana och förmedla oväntade perspektiv.

Bland deras författare återfinns namn som är välkända både i Sverige och internationellt: Emma Frans, Max Tegmark, Neil deGrasse Tyson, Malcom Gladwell, och många fler.

Om projektet

Volante kom till oss med ett problem. De ville hitta ett smidigt sätt att låta deras författare sälja sina böcker och produkter, både genom volante.se, och på författarnas egna webbplatser. Dessutom finns ett behov av att kunna sälja böcker på konferenser, workshops, samt föreläsningar, utan att faktiskt behöva släpa med sig böckerna.

En neutral ehandelsplats efterfrågades, och vi visste precis vad vi skulle göra.

Vår lösning

Vår lösning var en whitelabel-ehandel på en central domän där alla nödvändiga certifikat och avtal med betalleverantörer kunde säkerställas. Genom att hålla shoppingupplevelsen så neutral som möjligt kan whitelabel-lösningen enkelt integreras i webbplatser med olika formspråk och tonalitet. Detta utan att för den skull vara otydlig med vem som är avsändaren, kunden måste hela tiden veta att hen handlar från Volante, och att det är en säker affär.

Volantes e-handel är byggd på den WordPress-baserade ehandelslösningen WooCommerce, och självklart är den designad och utvecklad för att vara lättanvänd på mobila enheter. Betalningar hanteras av Klarna, något av en industristandard numera. Dessutom har vi integrerat med Förlagssystem för hantering av beställningarna, så att Volante inte behöver sköta hanteringen själva.

Upplevelsen är smidig och välbekant för konsumenten, och flexibel för Volante. Med hjälp av whitelabel-ehandeln kan Volante hjälpa sina författare sälja böcker, men även skapa paketerbjudanden och skapa mervärde genom att tipsa om relaterade böcker.

Vi hjälper dig med WooCommerce

WooCommerce är en av världens mest populära e-handelslösningar, och vi som jobbar på Divide & Conquer har flera års erfarenhet av att bygga butiker med tillägget. Allt vi gör i WooCommerce är mobilanpassat och följer branschstandarder för WooCommerce-utveckling. Vi kan hjälpa er med vidareutveckling av er befintliga WooCommerce-lösning, eller med att ta fram en helt ny butik från grunden.

Intresserad? Hör av dig, så diskuterar vi hur vi kan ta er e-handel till nästa nivå.