Scrolla till innehållet

Vi har lanserat en ny webbplats åt D.A. Mattsson

Vårt arbete med D.A. Mattsson har nu kommit till deras nya webbplats, lanserad och klar. Vi har redan gjort en del annat jobb åt dem, bland annat fotografering och ett profilprogram utifrån deras befintliga grafiska profil, men webbplatsen är förstås en milstolpe på vägen. Det är det första steget av flera som ska understryka D.A. Mattssons ambitiösa mål för framtiden, vad gäller modernisering såväl som miljötänk.

Kund

D.A. Mattsson

Tjänster

Design, strategi, utveckling

Webbplats

Besök

Design

D.A. Mattssons återvinningsanläggning i Upplands Väsby är norra Europas modernaste, och varje dag passerar hundratals lastbilar genom dess grindar. De kör till anläggningen med schaktmassor och naturmaterial som ska återvinnas, och lämnar den med återvunnet och renat material som kan användas i nya byggprojekt.

Med D.A. Mattssons toppmoderna anläggning och fokus på miljöarbete är det lätt att glömma att D.A. Mattsson är ett familjeföretag i fjärde generationen. Bondgården där familjen startade sin verksamhet, för nästan 100 år sedan, huserar idag företagets huvudkontor. Den stora utmaningen för designen var att hitta ett visuellt uttryck som känns lika modernt som D.A. Mattssons anläggning, men som också understryker företagets stolta historia.

D.A. Mattsson huvudkontor på Vällsta gård.

Målsättningarna för själva webbplatsen var också tydliga: att göra det enkelt för lastbilschaufförer och åkerier att hitta till anläggningen, och samtidigt informera potentiella kunder om D.A. Mattssons erbjudande. Webbplatsen skulle även introducera D.A. Mattssons nya grafiska profil, som Divide & Conquer tog fram parallellt med designen av webbplatsen. Lösningen var en design som är anpassad för mobila enheter i första hand, med korta laddningstider och snabbnavigerade menyer, men som samtidigt ger besökare på desktop en bra bild av företagets erbjudande och verksamhet.

Så gjorde vi

Arbetet inleddes med flera besök till D.A. Mattssons anläggning i norrort, för att ge oss en tydlig bild av företagets verksamhet och behov. I samband med det genomförde vi också ett omfattande arbete med att fotografera och filma D.A. Mattssons anläggning och produkter, för att säkerställa att vi gör deras verksamhet rättvisa på både webbplatsen och i deras trycksaker.

Under designprocessen jobbade vi i nära samspråk med D.A. Mattsson för att säkerställa att webbplatsen reflekterar företagets stolta historia och lyfter fram de viktigaste delarna av deras erbjudande. Resultatet är en modern, snabb och mobilanpassad webbplats som kommunicerar tydligt med de lastbilschaufförer som ska hitta till anläggningen, gör ett bättre jobb med att presentera företaget till potentiella kunder, och samtidigt är mycket enklare för D.A. Mattsson att arbeta med.

Lanserad och klar – nu då?

Lanseringen av D.A. Mattssons webbplats är förstås bara första steget av flera. Under 2019 kommer vi jobba aktivt med berättandet på webbplatsen, och ytterligare visa på företagets arbete. D.A. Mattsson har exempelvis norra Europas modernaste återvinningsanläggning för schaktmassor, det tycker vi alla att fler i branschen borde känna till.

Nästa steg i uppdraget för D.A. Mattsson är en annan webbplats, för deras företagspark. Vi ser fram emot att berätta mer om den med.

Vi kan WordPress

Behöver du en ny webbplats, eller kanske få ordning på den befintliga? Hör av dig till oss så hjälper vi dig med allt från affärstänk och design, till utveckling och support.