Om oss

Visa innehåll Dölj innehåll

Divide & Conquer är en lite mindre digitalbyrå som bryr sig lite mer.

Divide & Conquer är en digitalbyrå i Stockholm, bestående av ett litet och effektivt team. Vi erbjuder hjälp med digital strategi, design, och webbutveckling, samt besitter WordPress-kunskap i världsklass. Appar, API:er, och ehandelslösningar är saker vi gillar.

Vissa av oss var med under dotcom-eran, och minns fortfarande hur det låter när ett modem ansluter till telenätet. Andra har vuxit upp med smartphones, memes och Tinder som självklara inslag i vardagen. Några av oss har jobbat med tv-spel och böcker, andra med mode och reklam. Vi har alla gemensamt att vi älskar internet.

Tillsammans har vi jobbat med kunder och varumärken som Gröna Lund, ICA, Valmyndigheten, Zeta, Microsoft, GB Glace, Mercedes, Bonnier, och många fler. Ibland tar vi projekt hela vägen, från strategi och koncept till design och utveckling, och ibland kliver vi in med punktinsatser. Vi tror på långsiktiga relationer med utrymme för utveckling tillsammans med våra kunder. Det blir bäst och roligast så.

Våra tjänster

Webb och appar

Vi designar och utvecklar webbplatser, alltid mobile first och sökordsoptimerat från start. Vi bygger API:er för integration och kommunikation och appar till iOS och Android.

Design och profilprogram

Förutom gränssnitts- och interaktionsdesign så gör vi även logotyper och profilprogram, både för webb och print. Vi gör även produktion som visitkort, foldrar, affischer, profilprodukter och annat som kan behövas för konferenser och evenemang.

Rörligt och ljud

Vi erbjuder hjälp med videoproduktion, exempelvis timelapse-sekvenser, livestreaming, och intervjufilmer. Vi gör poddinspelning och fotografering (i egen studio eller på plats), 360-fotografi och -video.

Affärsutveckling och strategi

Vi hjälper våra kunder med koncept- och idéutveckling. Vi tar fram digitala strategier, kampanjer och redaktionella metoder. Vi föreläser gärna och håller i workshops.

Communityarbete

Vi älskar WordPress och anordnade Nordens första WordPress-konferens: WordCamp Stockholm 2010. Vi är ständigt med och bidrar till WordPress-communityt med projekt som WPSE och gratisteman. Vi gör pro bono-projekt när vi kan, senast för Föreningen Tilia.

Divide & Conquer älskar WordPress.

WordPress är världens största innehållssystem för webbplatser. Vi som jobbar på Divide & Conquer har byggt webbplatser med plattformen långt innan så var fallet. Mellan oss har vi gjort nästan alla typer av projekt som går att göra med WordPress.

Vi har också skrivit flera böcker om WordPress, arrangerat och föreläst på WordPress-konferenser, utbildat åtskilliga företag och myndigheter i hur man jobbar med WordPress, och byggt WordPress-teman som har laddats ned flera miljoner gånger.

Vår process

1.

Uppstart

Vi börjar med ett uppstartsmöte med tillhörande diskussion kring behov och målsättning. Målet är utökad förståelse och en gemensam bild kring projektets övergripande syfte.

2.

Wireframes

Vi fram en sitemap samt wireframes för att visa hur olika delar av webbplatsen förhåller sig till varandra. Målet är att säkerställa en gemensam förståelse för webbplatsens innehållsstruktur.

3.

Design

Vi startar designarbetet med utkast baserade på projektets sitemap och wireframes. Resultatet presenteras i ett eller flera möten, beroende på antalet revisioner. Syftet är att visa nyckelsidor och element så att utvecklingen kan ta vid.

4.

Utveckling

Utveckling påbörjas, med avstamp från designutkasten. Under utvecklingens gång ges kunden tillgång till en testwebb, vilken även används för löpande avstämningar när det finns något konkret att diskutera.

5.

Beta

För att testa så konstruktivt som möjligt så rekommenderar vi en betafas tillsammans med kunden. Målet är att testa så många skarpa scenarion som möjligt.

6.

Lansering

Dags för formell lansering och leverans. Vi finns alltid tillgängliga under lanseringsperioden så att understöd finns om det skulle behövas.

7.

Utvärdering och support

Vi avslutar projektet med ett uppföljningsmöte där vi pratar om hur det gått. I samband med detta är det även klokt att ta beslut kring löpande support samt fortsatt utveckling.

Teamet

Är du intresserad av att jobba med oss? Kul! Hör av dig via telefon eller e-post, så tar vi en kopp kaffe och diskuterar vad vi kan göra tillsammans.

Kontakta oss