Thord D. Hedengren

Grundare och konceptutvecklare

Thord D. Hedengren är serie-entreprenör och författare, inte nödvändigtvis i den ordningen. Han har jobbat med digitala produkter i över 20 år, men även hunnit med att driva ett förlag, haft ett klädmärke, byggt upp bloggnätverk i USA, och skrivit miljontals ord – eller tusentals spaltmeter om du så vill – åt diverse publikationer.

Thord är kanske mest känd för sina böcker om WordPress, däribland Smashing WordPress-serien, som har sålts i flera hundratusen exemplar. Han är för övrigt även skönlitterär författare, och medverkar i flera antologier, samt är kontrakterad till flertalet romaner.

Under 20 år hinner man jobba med väldigt många företag och varumärken. Ett axplock inkluderar Bonnier Magazines & Brands, GB, Iittala, Konami, Zeta, HD/Sydsvenskan, Veidekke, Sony, Axe, Rörstrands, Savoy Baur en Ville, och Svenska Institutet. Han anordnade dessutom Skandinaviens första WordCamp-konferens i Stockholm 2010, och har bidragit till öppna källkods-communityt sedan dess.

När Thord inte skriver böcker eller bygger ett bättre internet, så lyssnar han i regel på musik, helst på vinyl. Han har dessutom världens snyggaste shiba, Paazu, samt en elgitarr signerad av Alice Cooper.

Resten av teamet