Casegalleri

Det har blivit ganska många projekt genom åren. Här är några av de saker vi har gjort.

Vill du ha lite mer ingående koll på vad vi gjort för vem, och när, så kolla vår kund och projektlogg. Är du däremot nyfiken på vad våra kunder tycker om oss så kikar du på referenserna.

Här nedan följer ett urval projekt, i ingen speciell ordning.

Centrum för rättvisa

Design och utveckling av ny webbplats

Centrum för rättvisa hjälper personer som kommer i kläm när staten vill annorlunda. Vi har designat och utvecklat en ny webbplats åt dem, med stöd för gåvor och pedagogiskt berättande av de rättsfall man driver. När vi ändå höll på passade vi på att modernisera logotypen och ta fram ett nytt typsnittsmanér.

The Absolut Company

Digital hållbarhetsredovisning

Vår kund The Absolut Company jobbar aktivt med hållbarhetsfrågor, och publicerar en hållbarhetsredovisning varje år. För FY 21/22 fick vi uppdraget att göra en digital sådan i PDF-format, samt aktivera denna på deras webbplats.

Svenska Afghanistankommittén

Migrering och ny webbplats

Svenska Afghanistankommittén jobbar för ett Afghanistan fritt från fattigdom, våld och diskriminering. Vi har flyttat deras webbplats från en äldre Drupal-installation, gett dem nya, smidigare möjligheter att ta emot donationer, och förstås designat och utvecklat en helt ny webbplats. SAK:s webbplats finns på svenska, engelska, dari och pashto.

H&M Foundation

Ny webbplats och digital identitet

H&M Foundation är en icke-vinstdrivande och fristående stiftelse som driver global positiv förändring och förbättrar levnadsvillkor genom att investera i människor, samhällen och innovativa idéer. Stiftelsen har under 2020-2021 genomgått en strategisk förändring med ny vision. Detta speglas i en ny grafisk profil, framtagen av Open Studio och tolkad för webben av oss, samt en sprillans ny webbplats som vi har byggt.

The Absolut Company

Ny företagswebb

Vi har hjälpt The Absolut Company, ett bolag i Pernod-Ricard-koncernen, med ett flertal moderniseringsprojekt på webben. Bland dessa finns The Absolut Companys egna webb, som fick ny design och ett betydligt smidigare publiceringssystem.

Framtidens hållbaraste varumärken

En digital rapport

Jung och Ungdomsbarometern gjorde en undersökning med syfte att ge en tydligare bild av hur unga agerar och värderar hållbarhetsfrågor, vilket resulterade i en hållbarhetsrapport. Vi gjorde den digitala versionen av rapporten.

The Absolut Company

Sustainability & Responsibility

The Absolut Company jobbar intensivt med hållbarhetsfrågor av alla de slag, något som speglas i företagets webbplats för just dessa. Som en del i vårt arbete kring digital förbättring för företagets olika projekt online så har vi tagit fram en ny webbplats för just sådana frågor. Den uppdateras och vidareutvecklas löpande, nu senast med video- och statistikfunktioner.

H&M Foundation

Billion Dollar Collection

Billion Dollar Collection belyser hur förhållandevis små investeringar kan leda till en mer hållbar modeindustri. Tillsammans med Prime tog vi fram en plats för den digitala kollektionen, med en 3D-avatar som modell, där såväl investerare som intresserade kan informera sig.

Föreningen Norden

Grafisk profil, webbplats, och rapport

Föreningen Norden står inför ett omställningsarbete, och med detta följer en ny grafisk profil och webbplats. Det första projektet som drog nytta av detta var rapporten Svenskarna och Norden, baserad på opinionsundersökning av United Minds. Vi bistod med design och utveckling under hela denna process.

The Absolut Company

Absolut Stories

Absolut Stories är en webbplats med inspirerande intervjuer med The Absolut Companys anställda, vänner samt partners världen över.

The Absolut Company

Tomorrow’s Table

Tomorrow’s Table är The Absolut Companys sätt att lyfta den svenska dryckesbranschen. Det är en naturlig mötesplats för inspiration, diskussion och vision kring hur företaget kan etablera och befästa sitt mål: att skapa ett svenskt dryckesunder.

Volante

Hemlig ehandel och webbplatser åt författare

Förlaget Volante ville börja sälja sina böcker utan att konkurrera direkt med bokhandlarna, så därför tog vi fram en hemlig ehandel, vilken vi integrerade med distributören Förlagssystem. Utöver det har vi tagit fram ett flertal kampanjwebbar samt hemsidor åt Volantes författare, däribland Emma Frans och Micael Dahlén.

H&M Foundation

Global Change Award

Global Change Award har flyttat in hos H&M Foundation, med ny identitet och design, samt innehåll utifrån den nya webbplatsens form.

Jung Relations

Ny webbplats

PR-byrån Jung Relations har varit en samarbetspartner i flera år, så det föll sig förstås naturligt att vi hjälpte dem med deras nya webbplats. Förutom att belysa vad Jung erbjuder samt hitta rätt kontaktinformation så kändes det viktigt att kunna lyfta fram kundcase samt inte minst HADA-ytan som återfinns i deras lokaler.

Svenska Spel och Jung Relations

Kampanjwebbar

Vi har hjälpt Jung med åtskilliga kampanjer åt Svenska Spel. Här har man kunnat vara en del av den svenska OS-flaggan, blivit uppringd av damlandslaget i fotboll, skickat hejaramsor till skidlandslaget, fått sin 1X2-erfarenhet i en quiz, och bokat virtuella matchbiljetter.

Cabinet

Conan.com, social media, Kickstarter-kampanj

Vi tog fram en ny webbplats för Conan, inklusive en ehandel med logistikintegration, på uppdrag av Conan Properties ägare, Cabinet. Dessutom jobbade vi löpande med såväl innehåll till webbplatsen som delningar på sociala medier, och genomförandet av en framgångsrik Kickstarter-kampanj för brädspelet Conan: The Tower of the Elephant.

Bonniers Konsthall

Webbplats, ehandel, och digitala utställningar

Bonniers Konsthall är en konsthall i centrala Stockholm som arbetar med att visa upp och diskutera konst från hela världen. Konsthallen tar avstamp i Maria Bonnier Dahlins Stiftelse och öppnade 2006. 2018 byggde vi deras nya webbplats, och kort därefter utvecklade vi en ehandelslösning för den fina museishoppen. 2019 blev webbplatsen nominerad i Publishingpriset i kategorin ”Sajter som marknadsför destinationer”. Under våren 2020 hjälpte vi dem med den digitala utställningen ”Dagar i karantän”.

Council of the Baltic Sea States

Ny webbplats åt CBSS

Council of the Baltic Sea States, eller CBSS, är en internationell organisation som består av representanter för länder som Danmark, Estland, Tyskland, Island, Litauen, Norge, Lettland, Polen, Ryssland och Sverige. CBSS arbetar med projekt inom hållbarhet, innovation och utbildning samt motverkande av människohandel. Syftet med den nya webbplatsen är att berätta om verksamheten och projekten.

Majority

Migrant Handbook

Vi har hjälpt fintech-bolaget Majority att ta fram en digital handbok som ska hjälpa nyanlända i USA: The Migrant Handbook. Handboken, som kan läsas direkt i mobilen eller laddas ned för utskrift, innehåller all information man kan tänkas behöva som exempelvis försäkring, bank, visa, sjukvård med mera.