Webbplats åt en sommarvärd

Emma är doktor i epidemiologi, forskare, vetenskapsskribent och på sajten kan man läsa mer om hennes böcker och hennes blogg, där hon ger ett vetenskapligt perspektiv på aktuella eller särskilt intressanta frågor och företeelser.

Så här säger Emma själv om sin medverkan i Sommar i P1:

Jag kommer prata om hur vetenskapen har en tendens att komma och sabba sånt som verkar lite för bra för att vara sant. Och att vi alla ibland är faktaresistenta idioter.

Vi hörde Emma prata på förra årets Gatherfestival och kan starkt rekommendera att lyssna på henne. Programmet sänds den 13 juli, kl 13:00 i Sveriges Radio P1.

Bokförlaget Volante, som dels ger ut Emma Frans böcker och dels är en av våra kunder, kan för övrigt glädja sig åt att de har ytterligare en sommarvärd i år, nämligen biologen Anna Sverdrup-Thygeson. Hon har skrivit boken Insekternas planet, som handlar om rollen som insekter spelar i vårt kretslopp – och hur vi kan påverkas av att deras antal har halverats de senaste 40 åren. Anna Sverdrup-Thygesons program sänds den 11 juli, även det i Sveriges Radio P1.