Vad har du i väskan, Helena?

Ryggsäck från Judits

Jag har länge letat efter den perfekta ryggsäcken. Det går ju inte att komma ifrån att om man ska bära runt på en dator så är ryggsäck väldigt smidigt, bekvämt, och dessutom snällt mot rygg och nacke. Tyvärr är snygga ryggsäckar svåra att hitta. Älskar ju Fjällrävens klassiska Kånken till exempel, men den passar inte alltid till mina jackor och kappor. Till slut hittade jag den här pärlan på Judits (Stockholms bästa högkvalitativa second hand-butik). Självklart blev den ännu snyggare med en Divide & Conquer-knapp på. Den har flera bra fack, två stora, och tre små. Jag gillar de snygga smala axelbanden och de kromade dragkedjorna. Märket är italienskt och heter Vera Pelle.

Visitkort och stickers

Man vet aldrig vem man träffar på, och självklart ska det finnas både visitkort och Divide & Conquer-stickers att dela ut om tillfälle ges. Om jag ska på ett viktigt möte slänger jag ner några knappar också. De brukar bli en bra isbrytare, de är så kaxigt stora!

Läppstift från Chanel

Det går sällan en dag utan att jag använder läppstift. Är nog beroende. Har oftast tre-fyra olika läppstift i väskan, men min absoluta favorit är det klassiskt röda från Chanel. Färgen heter Gabrielle.

USB C-adapter

Jag behöver en adapter för att kunna koppla in min dator till olika skärmar när jag är på möten hos potentiella nya kunder och befintliga. Den är inte min, utan tillhör TDH. Jag långlånar den kan man säga.

Tangle Teezer

Jag har långt hår, och har ofta en borste med mig. Den här från Tangle Teezer är helt magisk.

13-tums MacBook Pro (2018)

Utan den här skulle ju ingenting fungera. Den är faktiskt livsviktig, för företaget och för mig privat. Älskar tangenterna, hur de känns och låter när man skriver. Lätt att bära, snygg, snabb – bäst helt enkelt.

Livia

Livia är en apparat som ska lindra mensvärk. Minst en vecka varje månad bor den i min ryggsäck. Den här lilla produkten använder sig av elektriska impulser för att stoppa hjärnans smärtsignaler. Smärtan stoppas alltså innan den hinner nå hjärnan, så smart! Man sätter fast två små dynor på magen eller ryggen och dessa sänder sedan ut elektriska impulser som stimulerar nerverna. Man styr stimulansnivån med knapparna + och -. Livia kan enkelt sättas fast i byxlinningen, under tröjan eller i ett skärp och man kan utan problem använda henne (ja, det är absolut en hon) när man är på jobbet, ute och promenerar, är på fest etc. Det var genom crowdfounding på sajten Indiegogo som företaget iPulse Medical kunde utveckla Livia och det är jag glad för. Jag är nämligen mycket positiv till henne och tycker att värken verkligen lindras.

iPhone och AirPods

Min iPhone X såklart. Och mina AirPods. Också livsnödvändiga vågar jag påstå, i alla fall den förstnämnda. Mitt iPhoneskal är specialbeställt med mitt internetalias “This is Helena” tryckt på.

Pocketbok

Ibland har jag med mig en bok i väskan, oftast för att låna ut till någon annan. Senast hade jag med mig den här.

Anteckningsblock

Anteckningsblock från franska pappersföretaget Rhodia.

Diverse

Solglasögon från Ray-Ban, Original Wayfarers Classic, paraply (byts ut hela tiden eftersom de ofta går sönder), korthållare från Monki, tamponger, läppbalsam, hårsnoddar, och värktabletter.