Bark Bar på Tomtebogatan 18

Ingen kan ha undgått värmeböljan sommaren 2018. I juli, när det var som allra varmast, hade vi precis kickat igång Divide & Conquer, och var därför i studion varje dag trots temperaturer på över 30 grader och ingen AC. Det var egentligen först då vi insåg hur otroligt många hundar det bor i Birkastan. Och att de såg törstiga ut!

Varje dag såg vi dessa fyrbenta vänner gå förbi. En del vovvar tittade längtansfullt in på vårt stengolv (som var ganska svalt), så vi kom på idén att bjuda på vatten. Hundarna måste ju faktiskt gå ut trots hettan, för att uträtta sina behov. De kan inte hålla sig inomhus eller enbart i skugga.

Bark Bar-skylten fick en uppgradering.

Så det började med att vi ställde ut en whiteboard med en välkomnande text och en porslinsskål. När vi såg hur populärt det var så utvecklade vi idén med en finare gatupratare och riktiga hundskålar i rostfritt stål (alla hundar gillar inte att dricka ur porslin). Till det tog vi fram en bricka som vi målade i Divide & Conquers rosa färg för att paketera allt ytterligare. Förutom friskt vatten så ville vi ju att vovvarna skulle få en mysig stund i en fin miljö. Emma kläckte namnet på vårt lilla vattenhål: Bark Bar.

En av Bark Bars många besökare.

Det blev succé! Så många törstiga hundar som hälsade på, och deras mattar och hussar blev glada. Och vi med då hela teamet är stora djurvänner. Extra glada blev vi när lokaltidiningen Vi i Vasastan ringde och ville skriva om Bark Bar.

I höst funderar vi på att öppna Bark Bar 2.0, med “After Bark”. En after work för våra kunder och kompisar där hundar är välkomna!

Nu har den värsta värmeböljan lagt sig men vi fortsätter ha baren öppen ett tag till. Nästa sommar ska vi bygga ut baren med en skön matta. Hundarna bränner ju lätt tassarna på den varma asfalten.