2018, en grymt bra början

2018, vilket år! Den 1 juni postade vi våra första papper, den 10 juni flyttade vi in i vår studio på Tomtebogatan, och nu när året närmar sig sitt slut har vi över tio företag på vår kundlista.

Nya kunder och uppdrag

Redan i juni trillade den första kunden in, och sedan har det bara rullat på. Det är extra roligt att våra uppdrag innefattar sådant som vi också är intresserade av, nämligen böcker, konst, och att värna om miljön till exempel. Här är några saker vi jobbade med.

D.A. Mattsson

D.A. Mattsson är ett av de ledande företagen inom återvinning av schacktmassor i Sverige, med norra Europas modernaste anläggning. I augusti hörde de av sig till oss eftersom de letade efter en partner som kunde hjälpa dem med deras nya webbplats. Självklart ville vi det, och i november lanserade vi den nya webbplatsen. Utöver detta så har vi även hjälpt till med en uppfräschning av den grafiska profilen samt genomfört en omfattande fotografering av anläggningen.

Vi fortsätter att jobba med D.A. Mattsson, och har flera kul projekt och förbättringar planerade för 2019.

Volante

Volante är ett bokförlag vars vision är att göra världen lite klokare och roligare. De ville hitta ett smidigt sätt att låta deras författare sälja sina böcker och produkter, både genom volante.se, och på författarnas egna webbplatser – utan att konkurrera alltför mycket med bokhandlarna. De kom därför till oss för en lösning, och vi hjälpte dem med en anonym ehandel på en central domän där alla nödvändiga certifikat, distributionskopplingar, och avtal med betalleverantörer kunde säkerställas. Konceptet har redan bevisats sig fungera, med förhandsbokningar samt beställningar i samband med författarnas föreläsningar.

Under 2019 kommer vi inte bara jobba vidare med ehandelslösningen, vi hjälper även Volantes författare etablera sig med egna webbplatser. Det ser vi fram emot!

Bonniers Konsthall

Bonniers Konsthall hörde av sig till oss tidigt på hösten. De letade efter en digitalbyrå som kunde hjälpa dem med en ny webbplats, samt vara den digitala partner de kände att de behövde. Flera byråer var påtänkta, men i slutändan bestämde de sig för oss, vilket vi är otroligt glada över! Arbetet med den nya webbplatsen pågår för fullt, och lanseringen är planerad till våren 2019. Men det slutar förstås inte där, så 2019 kommer bli spännande.

Restaurang Tak

Restaurang Tak, som vi redan hunnit jobba litegrann med – bland annat med annonser för skärmar i Gallerian – kom till oss och ville ha hjälp med en ny webbplats, eftersom de vuxit ur den gamla. Det är ett väldigt roligt updrag för oss matälskare, och vi längtar till januari då vi får sätta igång arbetet på riktigt.

Annat kul vi gjort

Förutom alla kundprojekt så har vi sysselsatt oss med andra spännande saker vid sidan om. För att få ett nystartat bolag att växa och må bra krävs det ju egen marknadsföring och säljarbete. Som tur är tycker vi sådant är kul. Vi har träffat många av våra gamla kompisar och kollegor i branschen, och överallt öppnas små dörrar som förhoppningsvis leder till nya projekt under 2019.

Lansering av vår webbplats

Parallellt med alla kunduppdrag så jobbade vi med vår egna webbplats under sensommaren, och den 19 september var det dags för lansering. I samband med detta bjöd vi in kunder och kompisar till vernissage i studion för en exklusiv förhandvisning. Det bjöds på lådvin, snittar, och salta pinnar – en riktigt härlig kväll.

Bokmässa i Frankfurt

I oktober besökte vi världens största bokmässa i Frankfurt. Bakgrunden var en tweet som ledde till en kontakt, som ledde till en rekommendation, som ledde till ett Skypemöte, som ledde till ett fysiskt möte. Detta resulterade i en ny kund (som vi snart kan berätta mer om). Den nya kunden – som verkar globalt men vanligtvis är stationerad i USA – ville träffa oss, och då var bokmässan i Frankfurt platsen att ses på, så vi åkte dit. En otrolig upplevelse!

Bark Bar

Ingen har väl missat värmeböljan sommaren 2018. Vi smälte nästan bort i studion och försökte svalka oss med med ispåsar, kyldynor, solfjädrar och fläktar. Det gick sådär… När sommarhettan var som allra värst kände vi att vi var tvungna att göra något för våra fyrbenta vänner som vi såg passera utanför studion varje dag. Därför startade vi en vattenstation utanför dörren, Bark Bar, som blev en lokal succé för alla hundar och dess ägare i Birkastan.


Utöver detta så har vi hunnit med att gå på Gather, haft konstfredagar då vi besökt olika muséer runtom i stan, avverkat ett gäng after works, blivit stammisar hos alla våra härliga grannar, medverkat i en film för PRV (som kommer någon gång i början av 2019), gått på studiebesök i Seoul, festat loss på Nordic JS, och byggt samt lanserat en ordlista för WordPress. Och just det, vi har pitchat ett uppdrag för Bryan Adams också! En kanadensisk byrå vann inte så oväntat uppdraget, men vi hade en trevlig mejlkonversation med herr Adams, sådant gillar vi.

Studion har utökats med en Moccamaster, en whiteboard, flera skrivbord, och ett David Bowie-altare. Dessutom har vi vår underbara kontorshund Paazu, som vaktar oss nästan varje dag.

Hej 2019!

Med en sådan här bra start känner vi oss väldigt hoppfulla inför 2019. Vi hoppas på fler kreativa utmaningar, spännande uppdrag, och roliga samarbeten. Annat vi ser fram emot 2019 är såklart WordCamp Europe i Berlin, ny musik att lyssna på, nya böcker att läsa, och konserter vi ska gå på.

Behöver du hjälp med något projekt så hör av dig! Smått som stort, vi finns här.

Med hopp om ett fantastiskt 2019, make web not war!

Gott nytt år önskar,
Thord, Emma, Anders, och Helena